Hoe wij een proefje sturen..

Vaak is het voor ons het handigst om, voor we gaan graveren, een proefje te sturen. Dit gebeurt altijd via een e-mail: dat gaat gewoon het snelst. Het kost helemaal niets, en het duurt vrijwel nooit langer als een minuutje. We sturen de proefjes om er achter te komen wat iemand nou precies gegraveerd wil hebben. En hoe. Bijvoorbeeld de foto hierboven. Die is gemaakt en verstuurd om een duidelijk beeld over te brengen hoe wij, in dit geval dit logo, zouden graveren op een decanteerkaraf. In dit geval hebben wij het logo "rond" gezet zodat het mooi uitkomt op de decanteerkaraf. In dit geval vondt ook de klant dit een goede optie. Gegraveerd ziet de karaf er zo uit:

Nu is de decanteerkaraf een beetje een geval apart: het is technisch lastiger graveren. Dat komt vooral door de vorm van de karaf.

Het overgrote deel van ons assortiment is veel minder lastig om te graveren, en lenen zich heel goed het ontwerp-programma ingebouwd in de website. Maar steeds vaker willen mensen graag een eigen afbeelding of logo gegraveerd hebben; Ook dan is het fijn om voor we gaan graveren eerst een proefje te sturen. Dan voorkomen we in vrijwel alle gevallen teleurstelling. Voor het meer "standaard" glaswerk sturen we ook via de mail een proefje, vaak is dat een PNG-bestand:

Zoals voor deze snoeppot, dit geeft een aardig idee van hoe de snoeppot er in het echt uit zal komen zien. Het gaat hierbij om een foto, en die willen we graag, zoals dat heet "diapositief" graveren. Dat wil in dit geval zeggen dat de zwarte gedeeltes van de proef niet gegraveerd worden. Alleen de witte gedeeltes. Je moet je dus om het portret een wit kader voorstellen. In het "echt" ziet deze snoeppot er, gegraveerd zo uit: