Zelf een afbeelding of logo aanleveren

Zelf afbeeldingen of logo's aanleveren om op een glas te laten graveren; Die vraag krijgen we vaak. En dat vinden we leuk, want dat is heel leuk om te doen. Toch kunnen wij dit niet altijd. Om een afbeelding te kunnen graveren moet de afbeelding aan twee voorwaarden voldoen.

Voor het beste resultaat is een zwart-wit afbeelding het meest ideaal. Met zwart-wit bedoelen we eigenlijk ook echt zwart èn wit, dus het liefst zo min mogelijk grijs in de afbeelding. Het contrast is dus voor ons heel  belangrijk. Want wij willen, net als U, het mooist haalbare resultaat.

De tweede voorwaarde is vooral voor logo's heel belangrijk: we willen het bestand graag als een vector-bestand aangeleverd krijgen. Vector bestanden bestaan uit vormen bestaande uit lijnen en krommen (vectoren). Een vector bestand heeft als extensie .Ai, .eps of .SVG. Doordat vector bestanden uit vormen bestaan in plaats van pixels, blijft de kwaliteit altijd hetzelfde of die nu op een postzegel staat of op de zijkant van een vrachtwagen. Op de onderstaande afbeelding tweemaal ons logo; De donkerblauwe versie is een pixelbestand, de zwarte versie is een vectorbestand. De randen van het pixelbestand zijn veel minder strak als die van het vectorbestand.

Vrijwel al het glaswerk uit ons assortiment is rond, het glas heeft een cilinder-vorm. Maar behalve dat het meeste glas rond is, zijn de meeste glazen ook nog eens bol, hol, of lopen taps toe. Van breed naar smal. Smaller naar boven toe, of smaller naar onder. Vectorafbeeldingen kunnen we heel gemakkelijk corrigeren zodat ze, ondanks de bolle (of holle) vorm van het glas toch recht lijken te zijn gegraveerd. Onderstaande foto van een mooi breed logo laat dat goed zien: op het linkse glas is het logo niet gecorrigeerd, of het rechtse glas wel;