Eigen foto op glas

Een eigen foto op glas graveren is een unieke kans om een glas symbool te laten staan voor een mijlpaal in je leven. Speciale gebeurtenissen kunnen op deze manieren vereeuwigd worden door een bijpassende foto te graveren op een glas. Lever een foto aan om deze vervolgens door ons in het glas te laten graveren. Kies zelf voor een champagneglas, wijnglas of bierglas. En wij gaan vervolgens ons uiterste best doen om het volledig naar wens te graveren. Bij iedere slok (her)beleef je hierdoor dit prachtige moment. Laat je inspireren!

Overig assortiment

We hebben gewoon glas om te laten graveren, maar ook kristalglas. Behalve drinkglazen, hebben we ook verschillende snoeppotten en vazen in het assortiment. Maar ook graveren wij mooie porseleinen bekers.

Bekijk producten


Foto in glas graveren

Ga voor foto's van een bijzonder of speciaal moment om deze vervolgens voor altijd te zien op een glas naar keuze. Met een eigen foto op glas zorg je er namelijk voor dat je meermaals terugdenkt aan dit unieke moment. Iets waar je passie tot uiting kan komen en waarbij dit met iedere slok opnieuw aangewakkerd wordt. Plaats je favoriete muziekband of voetbalclub op het glas. Of juist een eigen foto op glas om terug te denken aan prachtige herinneringen.

Om je hierin te begeleiden denken wij met je mee. Van begin tot eind. En van A tot Z. Jij begint in dit geval met het aanleveren van een geschikte foto, om vervolgens een bijpassend glas uit het assortiment te kiezen. Vóór het leveren sturen wij altijd nog een voorbeeld op zodat je 100% tevreden bent over de opzet. Hierna gaan wij voor je aan de slag met het daadwerkelijk graveren van de eigen foto op glas.

Eigen foto op glas

Foto aanleveren

Een goede voorbereiding is het halve werk. Vanuit dit credo gaan wij ook aan de slag met een eigen foto op glas graveren. Daarom werken wij bij voorkeur slechts met Vector afbeeldingen die in Adobe Illustrator gemaakt wordt. Deze kunnen namelijk bijna altijd gegraveerd worden. Ook is het hierbij mogelijk om tekst toe te voegen. Dit wordt vervolgens dan weer omgezet in zogeheten 'letteromtrekken' voor een zo mooi mogelijk eindresultaat. 

Naast alle mogelijkheden van een foto in glas graveren is het ook van belang om bewust te zijn van de kleuren, kleurverloop, grijstinten en rasters. Ook de .jpeg afbeeldingen zijn (bij een hoge resolutie) te graveren. Echter, .png afbeeldingen zijn bijna nooit bruikbaar voor een gravure. Grofweg zijn er twee verschillende manieren te herkennen bij het graveren van foto. Enerzijds is dit van een foto naar speciaal raster om te zetten is. Als het ware is dit een verzameling van allerlei puntjes om te bepalen of dit goed te graveren is. Omdat dit voor iedere foto opnieuw gedaan moet worden rekenen wij hier €32,75 extra voor. 

Zandstraal graveren

Een andere methode is het omzetten van een foto naar een grafische afbeelding. Een foto in glas graveren doen wij dan vanuit witte en zwarte vlakken. Bij het graveren worden de witte vlakken op een glas gegraveerd. Het voordeel? Dit is een stuk sneller dan de eerste methode. Daarom rekenen we ook géén extra kosten voor een methode. Deze manier is op iedere manier te graveren, met uitzondering van de allerkleinste glaasjes.

Bij een eigen foto op glas graveren maken wij gebruik van de zandstraaltechniek. Dit geeft een mooi en strak (eind)resultaat. Het zorgt ervoor dat de gravure diep is, met een resultaat van een diepe gravure dat een mooi lichtspel is bij het glas. Zandstralen gaat in z'n werk door een glas filmmasker met de hand aan te brengen. Dit beschermt delen die niet gegraveerd mogen worden. 

Meer inspiratie? Neem dan een kijkje op een van onderstaande pagina's.