Foto in glas graveren

Een foto in glas graveren? Voor die ene speciale gebeurtenis kan je bij De Glasgraveur een foto aanleveren om op een glas te laten graveren. Of het nu gaat om een champagneglas, wijnglas of bierglas. Wij gaan ons best doen om de foto zo goed mogelijk op het glas te plaatsen. Hiermee bezegel je een speciale gelegenheid met een uniek glas naar wens. Bij iedere slok (her)beleef je dit prachtige moment om weer heerlijk in dat ene moment weg te dromen.

Overig assortiment

We hebben gewoon glas om te laten graveren, maar ook kristalglas. Behalve drinkglazen, hebben we ook verschillende snoeppotten en vazen in het assortiment. Maar ook graveren wij mooie porseleinen bekers.

Bekijk producten


Foto in glas laten graveren

Foto's van een bijzonder of speciaal moment. Die wil je natuurlijk voor altijd kunnen zien. En bij iedere slok weer herbeleven. Laat een foto in glas graveren met iets waar je passie tot uiting komt. Je favorierte muziekband of voetbalclub wordt door ons voorzien van een prachtige gravure naar wens. Van begin tot eind denken wij dan ook met je mee. Zo begint dit bij het aanleveren van een geschikte foto om op een glas te graveren. Kies vervolgens een bijpassend glas uit ons assortiment en lever de foto online aan. Nog vóórdat wij de foto op glas graveren sturen wij een voorbeeldje op. 100% tevreden? Dan gaan wij voor je aan de slag!

Foto in glas graveren - op maat

 

Een goede foto aanleveren

Een goede voorbereiding, is het halve werk. Deze uitspraak geldt ook voor een foto in glas graveren. Onze tips helpen je hierbij met een foto op glas graveren. Voor een zo mooi mogelijk resultaat gebruiken wij bij voorkeur Vector afbeeldingen. Deze afbeeldingen worden in Adobe Illustrator gemaakt, waardoor ze bijna altijd gegraveerd kunnen worden. Ook is het mogelijk om tekst toe te voegen in de afbeelding. 

Naast een foto op glas graveren is het ook mogelijk om passende tekst toe te voegen. Dit wordt omgezet in zogeheten 'letteromtrekken' voor een zo mooi mogelijk einderesultaat. Naast alle mogelijkheden van een foto in glas graveren is het ook van belang dat je bewust bent dat kleuren, kleurverloop, grijstinten en rasters niet gegraveerd kunnen worden. Ook JPEG afbeeldingen zijn (bij een hoge resolutie) te graveren. PNG afbeeldingen zijn daarentegen vrijwel nooit bruikbaar. Meer info over het aanleveren van foto's? Lees dan onze blog.


Foto graveren: twee methodes

Een foto in glas graveren kan bij ons op twee verschillende manieren. Allereerst kan een foto naar een speciaal raster gezet worden. Wat dit inhoudt? Zie het maar als een verzameling van allerlei puntjes. Deze puntjes worden vervolgens gecontroleerd om te bepalen of het goed te graveren is en de foto goed in het raster wordt weergegeven. Dit is voor iedere foto anders én moet dus voor iedere foto van te voren bepaald worden. Voor de tijd die dit kost rekenen wij dan ook €32,75 bovenop het glas. Let op: deze methode is alleen te gebruiken op grotere glazen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij grote wijnglazen graveren, grote bierglazen graveren, longdrinkglazen graveren of Icebergtumbler voor whiskey graveren. Het grote voordeel? Foto's krijgen op deze manier heel veel diepte. 

Een andere methode is het omzetten van de foto naar een grafische afbeelding. Een foto in glas graveren wordt dan gedaan vanuit witte en zwarte vlakken. Bij het graveren worden dan de witte vlakken op het glas gegraveerd. Het voordeel? Dit is een stuk sneller dan de eerste methode. Daarom rekenen wij ook géén extra kosten voor deze methode. Ook zijn de foto's op (bijna) ieder glas te graveren. Natuurlijk met uitzondering van de allerkleinste shotglaasjes en nosingglaasjes.

Foto in glas graveren

 

Zandstraal glas graveren

Bij een foto in glas graveren maken wij gebruik van de zandstraaltechniek. Dit geeft een mooi en strak (eind)resultaat en zorgt ervoor dat de gravure diep is. Het resultaat van een diepere gravure is het mooie lichtspel bij het glas. Bij het zandstralen wordt bij ieder glas een flimmasker met de hand aangebracht, dit beschermt de delen die niet gegraveerd mogen worden. Ook gebeurt het zandstralen in een cabine. Hier worden verder ook wijnglazen, champagneglazen, bierglazen, whiskyglazen, portglaasjes, shotglaasjes, longdrinkglazen, waterglazen en theeglazen gegraveerd. Ook graveren wij nog snoeppotten, taartstolpen en karaffen.

 

Zandstraal techniek