Foto in glas graveren

Een foto in glas graveren? Voor die ene speciale gebeurtenis kan je bij De Glasgraveur een foto aanleveren om op een glas te laten graveren. Of het nu gaat om een champagneglas, wijnglas of bierglas. Wij plaatsen de foto zo goed mogelijk op het glas. Met een uniek glas bezegel je een speciale gelegenheid. Bij iedere slok (her)beleef je dit prachtige moment en droom je weer heerlijk weg in dat ene moment.

Overig assortiment

We hebben gewoon glas om te laten graveren, maar ook kristalglas. Behalve drinkglazen, hebben we ook verschillende snoeppotten en vazen in het assortiment. Maar ook graveren wij mooie porseleinen bekers.

Bekijk producten

Je favoriete foto in glas laten graveren

Foto's van een speciaal moment wil je natuurlijk voor altijd kunnen zien. Laat je favoriete (familie)foto in glas graveren. Ook maken wij bijvoorbeeld een prachtige gravure van jouw favorierte muziekband of voetbalclub. Wij denken graag met je mee.

Het laten graveren van een foto in glas begint bij het aanleveren van een geschikte foto. Kies vervolgens het gewenste glas uit ons assortiment en lever de foto online aan. Voordat wij de foto op een glas graveren sturen wij een voorbeeld ter controle. Ben je 100% tevreden? Dan gaan wij voor je aan de slag.

Foto in glas graveren - op maat

 

Een goede foto aanleveren

Een goede voorbereiding, is het halve werk. Deze uitspraak geldt ook voor een foto in glas graveren. Voor een mooi resultaat gebruiken wij bij voorkeur Vector afbeeldingen (gemaakt in Adobe Illustrator) waardoor graveren bijna altijd mogelijk is. JPEG afbeeldingen zijn (bij een hoge resolutie) ook te graveren. PNG afbeeldingen daarentegen zijn vrijwel nooit bruikbaar. Ben je bij het aanleveren van een foto bewust van dat wij kleuren, kleurverloop, grijstinten en rasters niet kunnen graveren. 

Wil je naast een foto op glas graveren ook tekst toevoegen? Dat kan. De door jou aangeleverde tekst zetten wij om in zogeheten 'letteromtrekken' voor een scherp einderesultaat.

Meer informatie over het aanleveren van foto's? Lees dan onze blog.

Foto graveren: twee methodes

Een foto in glas graveren kan bij ons op twee verschillende manieren. Allereerst kunnen we een foto naar een speciaal raster omzetten. Zie het maar als een verzameling van allerlei puntjes. Deze puntjes worden vervolgens gecontroleerd om te bepalen of de foto goed te graveren is met een weergaven in een duidelijk raster. Dit is voor iedere foto anders én moet dus voor iedere foto van te voren bepaald worden. Voor de tijd die dit kost rekenen wij dan ook €32,75 bovenop het glas.

Let op: deze methode is alleen te gebruiken op grotere glazen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij grote wijnglazen graveren, grote bierglazen graveren, longdrinkglazen graveren of Icebergtumbler voor whiskey graveren. Het grote voordeel? Foto's krijgen op deze manier veel diepte. 

Een andere methode is het omzetten van de foto naar een grafische afbeelding. Een foto in glas graveren doen we dan vanuit witte en zwarte vlakken. Bij het graveren worden dan de witte vlakken op het glas gegraveerd. Het voordeel? Het is sneller dan de eerste methode. Daarom rekenen wij géén extra kosten voor deze methode. Een ander voordeel is dat we met deze methode foto's op (bijna) ieder glas kunnen graveren. Natuurlijk met uitzondering van de allerkleinste shotglaasjes en nosingglaasjes.

Foto in glas graveren

 

Zandstraal glas graveren

Bij een foto in glas graveren maken wij gebruik van de zandstraaltechniek. Dit geeft een mooi en strak (eind)resultaat en zorgt ervoor dat de gravure diep is. Het resultaat van een diepere gravure is het mooie lichtspel bij het glas. Bij het zandstralen wordt bij ieder glas een flimmasker met de hand aangebracht, dit beschermt de delen die niet gegraveerd mogen worden.

Wij graveren wijnglazen, champagneglazen, bierglazen, whiskyglazen, portglaasjes, shotglaasjes, longdrinkglazen, waterglazen en theeglazen. Naast drinkglazen is het mogelijk om snoeppotten, taartstolpen en karaffen te laten graveren.

 

Zandstraal techniek

Verschillende soorten glazen

Naast dat je de keuze voor de juiste foto moet maken, moet je voor de foto in glas graveren ook het gewenste glas uitkiezen. De verschillende soorten glazen waar je bij ons uit kunt kiezen zijn; wijnglazenchampagneglazenbierglazenwhiskeyglazencognacglazen, waterglazen en theeglazen.

Ons assortiment varieert van klassieke wiskeyglazen tot luxe wijn- en champagneglazen. Voor welk glas je ook gaat, samen met jou zorgen wij ervoor dat we de gravering naar jouw wensen is.

Perfect cadeau

Ben je op zoek naar een uniek en persoonlijk cadeau? Laat dan een foto in glas graveren. Niets is persoonlijker dan een foto met veel betekenis erachter. Kies het juiste glas én de juiste foto en wij maken het cadeau voor je in orde. Op deze manier kan je iemand een bijzonder moment bij elk drankje weer opnieuw laten herbeleven. Wil je liever een persoonlijke tekst dan een foto in glas graveren? Geen probleem. Bij ons heb je ook de mogelijkheid om een tekst of symbool naar eigen wens te graveren.

Ga voor De Glasgraveur

Bij een foto in glas graveren komt meer kijken dan je denkt. De ontvanger van het glas óf jijzelf moet natuurlijk wel het wow-effect ervaren wat wij proberen te creëren. Daarvoor is het belangrijk dat je het juiste glas kiest en een gravure maakt die naar wens is.

Het voordeel van De Glasgraveur is dat wij over jarenlange ervaring beschikken en deze graag tot beschikking stellen voor jou. Wij voorzien je van persoonlijk advies op maat over het type glas, over de foto in glas graveren én overige zaken. Ben je benieuwd hoe voorgaande klanten onze service hebben ervaren? Neem dan een kijkje op  Trusted Shops.