Beste klanten, om in deze tijd van het Corona-virus aan de richtlijnen van het RIVM te kunnen voldoen, willen wij vragen om, als het even kan, de bestelling te laten bezorgen. Wil je de glazen toch liever af halen, dan is het het verstandigst om alleen te komen.

Snelle verzending! Binnen 2 tot 4 werkdagen. Van maandag tot vrijdag telefonisch te bereiken van 9.00 tot 17.00. Wij maken (ge)schenken persoonlijk! 

 

Foto in glas

Een foto in glas graveren? Voor die ene speciale gebeurtenis kun je bij De Glasgraveur een foto aanleveren om op een glas te laten graveren. Of het nu gaat om een champagneglas, wijnglas of bierglas, wij gaan ons best doen om de foto zo goed mogelijk op het glas te plaatsen. Lees en kijk daarom snel verder.

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren

 

Foto op glas graveren

Die ene bijzondere foto. Van een speciaal moment. Die wil je voor altijd dagelijks kunnen zien. Of je laat een foto op glas graveren van iets waar je veel passie voor hebt. Denk bijvoorbeeld aan een muziekband of een voetbalclub. Wat het ook is, wij kunnen met je meedenken. Dat begint bij het aanleveren van een foto die wij in een glas graveren. Je kunt hierbij een glas uit ons assortiment kiezen waarna je de foto online kunt aanleveren. Wij gaan dan altijd met je in overleg. Zo sturen we een voorbeeld van het verwachte eindresultaat, zodat je kunt zien wat je kunt gaan ontvangen. Is dit naar wens? Dan gaan we voor je aan de slag met een exclusieve foto op glas graveren.

Foto in glas graveren - op maat

 

Een goede foto leveren

Een mooi resultaat en een hoge kwaliteit begint bij het aanleveren van een goede foto. Daarom geven we een aantal tips bij het leveren van een foto zodat wij de foto mooi in het glas kunnen graveren. Om de gravure zo mooi mogelijk te krijgen gebruiken wij het liefst vecto-afbeeldingen. Deze afbeeldingen zijn gemaakt in het programma Adobe Illustrator. Deze afbeeldingen kunnen namelijk bijna altijd gegraveerd worden. Het is ook mogelijk om tekst toe te voegen in de afbeelding. Zet deze tekst dan altijd om in “letteromtrekken”. Ben ervan bewust dat kleuren, kleurverloop, grijstinten en rasters niet gegraveerd kunnen worden. Het is ook mogelijk om JPEG-bestanden te graveren. Zorg er dan wel voor dat de resolutie van de afbeelding zo hoog mogelijk is. PNG-bestanden zijn vrijwel niet te gebruiken. Omdat een foto graveren in glas lastig is en het resultaat er in het echt iets anders kan uit zien mailen wij u altijd een proefversie. Wij vragen dan om uw goedkeuring voordat we verder werken. Voor meer informatie over het aanleveren van foto’s kunt u terecht op onze blog.

 

Graveren van een foto via twee methodes

Bij De Glasgraveur is het mogelijk om op twee methodes een foto in glas te graveren. De eerste methode is het zetten van de foto naar een speciaal raster. Dit raster bestaat uit een verzameling puntjes. Vervolgens wordt er gecontroleerd of het raster goed te graveren is en de foto goed in het raster wordt weergeven. Omdat dit voor elke foto anders is en dit niet van tevoren te bepalen is, kost dit tijd. Daarom kost deze methode €32,75 bovenop het glas en het graveren van het glas. Houdt er rekening mee dat deze methode alleen te gebruiken is op grote glazen. Denk hierbij aan rode wijnglazen, grotere bierglazen, longdrinkglazen en de Icebergtumblers voor whisky. Het grote voordeel is dat de foto’s heel veel diepte krijgen.

De tweede methode is het omzetten van de foto naar een grafische afbeelding. De foto wordt dan omgezet naar witte en zwarte vlakken. Om de foto goed op het glas te graveren worden de witte vlakken gegraveerd. Deze methode werkt een stuk sneller dan de eerste methode. Dit is de rede dat er geen extra kosten worden gerekend bij deze methode. Het voordeel is dat de foto’s hierbij op bijna alle glazen te graveren is, behalve de allerkleinste zoals de shotglaasjes en de nosingglaasjes.

 

Foto in glas graveren

 

Over glas graveren

Bij het graveren van foto’s in glas maken wij gebruik van de zandstraal techniek. Deze techniek geeft een mooi en strak resultaat en zorgt ervoor dat de gravure diep zijn. Het resultaat van een diepe gravure is een mooi spel van licht en het glas. Bij het zandstralen wordt er eerst bij ieder glas een filmmasker met de hand aangebracht. Dit beschermt de delen die niet gegraveerd mogen worden. Vervolgens wordt er gezandstraald in een cabine. Bij De Glasgraveur graferen we op wijnglazen, champagneglazen, bierglazen, whiskyglazen, portglaasjes, shotglaasjes, longdrinkglazen, waterglazen en theeglazen. Maar we graveren ook snoeppotten, taartstolpen en karaffen.

 

Zandstraal techniek