Foto op drinkglas

Ben je op zoek naar een mooi cadeau of persoonlijk geschenk? Denk dan aan een gegraveerde foto op drinkglas. Bij graveren wordt door middel van een smalle, speciale naald een tekening gemaakt in hout, metaal of glas. Je kunt hierbij denken aan teksten, symbolen of afbeeldingen. Na veel experimenteren is het ons gelukt om foto’s met een mooie kwaliteit te graveren. Een gegraveerd glas is een leuk geschenk en uitermate geschikt voor een bijzondere gelegenheid.

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren

Overig assortiment

We hebben gewoon glas om te laten graveren, maar ook kristalglas. Behalve drinkglazen, hebben we ook verschillende snoeppotten en vazen in het assortiment. Maar ook graveren wij mooie porseleinen bekers.

Bekijk producten


Andere type glazen

Wij kunnen foto’s op verschillende type glazen graveren. Helaas lukt het ons niet om op kleinere glazen een foto te graveren. Het graveren van een foto is wel mogelijk op:

- Wijnglazen
- Bierglazen
- Whiskyglazen
- Karaffen
- Set
- Diversen 

Al onze glazen zijn van topkwaliteit en door de diepe gravure krijg je een mooi spel van het licht en het glas. Het glas is mat gestraald en kan zonder te sluiten of vervagen in de vaatwasser. Het kan gebeuren dat de gravure na een tijdje minder zichtbaar wordt, dan moet je het glas ontvetten. Na het ontvetten van het glas ziet de gravure er weer fris uit.

foto op drinkglas

Onze werkwijze

Wij kunnen op twee manieren een foto op drinkglas graveren. Bij beide technieken is het van belang dat de foto zonder flits is genomen en zo veel mogelijk contrast heeft.

Bij de eerste techniek wordt de foto omgezet naar een raster. Dit raster bestaat uit een verzameling puntjes, deze puntjes worden vervolgens gegraveerd. Het voordeel van het graveren van glazen met deze techniek is dat de foto veel diepte krijgt. Het nadeel is dat het wat meer tijd kost en dat het graveren van een foto alleen mogelijk is op een groter glas.

Bij de tweede manier wordt de foto omgezet naar een grafische afbeelding. Deze afbeelding bestaat uit zwarte en witte vlakken. De witte vlakken worden vervolgens gegraveerd, hierdoor wordt de foto positief op het glas gezet. Deze techniek gaat vrij snel en kan op bijna alle glazen.

Het belangrijkste is, is dat de foto die we ontvangen een hoge kwaliteit heeft. Het liefst ontvangen wij een vector-foto, deze kan aangeleverd worden met het programma Adobe Illustrator. De foto kan ook aangeleverd worden in een JPEG-bestand. Het is helaas niet mogelijk om kleuren, kleurverloop, grijstinten en rasters te graveren. Wil je meer weten over het aanleveren van de foto’s? Lees dan hier onze blog.

foto op drinkglass

Een foto op drinkglas bestellen

Wil jij een foto op drinkglas laten graveren? Bekijk dan ons aanbod drinkglazen. Voordat wij een foto gaan graveren op een glas, sturen wij een proefversie. Deze zal je eerst moeten goedkeuren voordat wij verder gaan werken. De drinkglazen zijn eenvoudig te bestellen via onze webshop, hierna kun je je eigen ontwerp invoeren. Na een bestelling versturen wij jouw glas binnen 4 werkdagen. Heb jij vragen over onze collectie of over een bepaalde foto? Neem gerust contact op, wij denken graag met jou mee. Wij zijn iedere maandag tot vrijdag telefonisch te bereken van 9.00 tot 17.00. Wil jij een mooi en persoonlijk cadeau? Laat dan een foto op drinkglas graveren.