Snelle verzending! Binnen 2 tot 4 werkdagen.  Van maandag tot vrijdag telefonisch te bereiken van 9.00 tot 17.00. Wij maken (ge)schenken persoonlijk!

Wij beantwoorden vrijwel ieder mailtje binnen een werkdag, geen antwoord gezien? Kijk in Uw Spam-box/ongewenste reclame.

Foto op glas

Foto's op glas graveren kan dat? Het is ons vaak gevraagd. En na enige inspiratie en veel experimenteren. Met best wel geduld, in tikkie Photoshop en gewoon veel doen, is het gelukt. Het is al redelijk lastig om een mooie foto te maken van glas zonder al te veel spiegelingen; Een gravure fotograferen is nog nèt ietsje lastiger. In het echt kan het er dus iets anders uitzien.

Het graveren van een foto kan eigenlijk op twee manieren;

We zijn begonnen met foto's om te zetten naar een speciaal raster, een raster dat ook te graveren is. Een raster is eigenlijk niets meer dan een verzameling puntjes. Wat we doen is dus eigenijk de foto omzetten naar een flinke verzameling puntjes. Die raster-punten moeten aan twee voorwaarden voldoen: ze moeten te graveren zijn, èn ze moeten de foto mooi weergeven. Dit is voor iedere foto verschillend, en dat kost tijd. Daarom vragen wij voor dat omzetten ook €32,75 per foto, dit komt bovenop de prijs van het glas met graveren (alle prijzen op onze website zijn inclusief graveren). Het graveren van foto's op deze manier kan eigenlijk alleen op de grotere glazen: de glazen voor rode wijn, de grotere bierglazen, de longdrinkglazen, en de Icebergtumblers voor whisky. Het grote voordeel van het graveren van glazen op deze manier is dat de foto veel diepte krijgt.

De tweede manier is het omzetten van de foto naar een grafische afbeelding. Kort gezegd het omzetten van de foto naar witte en zwarte vlakken en vlakjes. Het mooiste is het om hiervan alleen de witte vlakken te graveren: dan komt de foto positief op het glas. Deze bewerking gaat vrij snel en kost dus niets extra. Bovendien kan het op bijna alle glazen. Behalve de allerkleinsten: de shotglaasjes en de nosingglaasjes. 

Belangrijkste voorwaarde is in allebei de gevallen dat de foto hoervoor geschikt is: Foto's zonder flits genomen en met zo veel mogelijk contrast (verschil tussen de donkere en lichte gedeeltes).