Beste klanten, om in deze tijd van het Corona-virus aan de richtlijnen van het RIVM te kunnen voldoen, willen wij vragen om, als het even kan, de bestelling te laten bezorgen. Wil je de glazen toch liever af halen, dan is het het verstandigst om alleen te komen.

Snelle verzending! Binnen 2 tot 4 werkdagen. Van maandag tot vrijdag telefonisch te bereiken van 9.00 tot 17.00. Wij maken (ge)schenken persoonlijk!

Foto op glas

Een foto op glas graveren, kan dat? Het is ons vaak gevraagd. En na enige inspiratie en veel experimenteren. Met best wel geduld, een tikkie Photoshop en gewoon veel doen, is het gelukt! Het is al redelijk lastig om een mooie foto te maken van glas zonder al te veel spiegelingen; Een gravure fotograferen is nog nèt ietsje lastiger. In het echt kan het er dus iets anders uitzien.

Van laag naar hoog sorteren

Van laag naar hoog sorteren

Onze werkwijze

Het graveren van een foto kan eigenlijk op twee manieren. We zijn begonnen met foto's om te zetten naar een speciaal raster, een raster dat ook te graveren is. Een raster is eigenlijk niets meer dan een verzameling puntjes. Wat we doen is dus eigenijk de foto omzetten naar een flinke verzameling puntjes. Die raster-punten moeten aan twee voorwaarden voldoen: ze moeten te graveren zijn, èn ze moeten de foto mooi weergeven. Dit is voor iedere foto verschillend, en dat kost tijd. Daarom vragen wij voor dat omzetten ook €32,75 per foto, dit komt bovenop de prijs van het glas met graveren (alle prijzen op onze website zijn inclusief graveren). Het graveren van foto's op deze manier kan eigenlijk alleen op de grotere glazen: de glazen voor rode wijn, de grotere bierglazen, de longdrinkglazen, en de Icebergtumblers voor whisky. Het grote voordeel van het graveren van glazen op deze manier is dat de foto veel diepte krijgt.

 

De tweede manier is het omzetten van de foto naar een grafische afbeelding. Kort gezegd het omzetten van de foto naar witte en zwarte vlakken en vlakjes. Het mooiste is het om hiervan alleen de witte vlakken te graveren: dan komt de foto positief op het glas. Deze bewerking gaat vrij snel en kost dus niets extra. Bovendien kan het op bijna alle glazen. Behalve de allerkleinsten: de shotglaasjes en de nosingglaasjes. 

 

Belangrijkste voorwaarde is in allebei de gevallen dat de foto hoervoor geschikt is: Foto's zonder flits genomen en met zo veel mogelijk contrast (verschil tussen de donkere en lichte gedeeltes).

 

foto in glas graveren

 

Aanleveren van een foto

Het is belangrijk dat we een foto ontvangen van hoge kwaliteit, het liefst vecto-afbeeldingen. Deze afbeeldingen moeten aangeleverd worden met het programma Adobe Illustrator. Het voordeel van deze afbeeldingen is dat we ze bijna altijd kunnen graveren. Ook kun je hier dan tekst aan toevoegen. We kunnen ook JPEG-bestand graveren, PNG-bestanden lukt vrijwel niet. Natuurlijk kunnen we geen kleuren, kleurverloop, grijstinten en rasters graveren.

 

We moeten eerlijk zijn dat de gravure in het echt er anders uit kan zien dan het bestand wat is aangeleverd. Daarom mailen wij altijd een proefversie naar u. U zult goedkeuring moeten geven voordat we verder gaan werken.

 

Meer weten over het aanleveren van foto's bij De Glasgraveur. Lees dan vooral ons blogbericht.

 

De Glasgraveur

Bij ons kunt u terecht voor het graveren van allerlei soorten glazen. Ook qua opdruk denken wij met u mee. Misschien is niet alles direct mogelijk, maar samen met u zoeken we naar het beste resultaat. Zo kunt u een gegraveerd glas perfect gebruiken als geschenk of voor uw eigen bijzondere gelegenheid.

 

Wij zijn gespecialiseerd in het graveren van de volgende glazen: ChampagneglazenWijnglazenBierglazenWhiskyglazenCognacglazen en Portglazen.

 

Wilt u direct een complete set bestellen? Bekijk dan ons aanbod voor champagne, wijn, whisky en water of neem contact met ons.