Glasgraveren

Bij De Glasgraveur gaan wij alleen voor de (aller)hoogste kwaliteit. En dat bereiken wij door een unieke glasgraveren methode. Vanuit ons vakmanschap nemen wij je graag mee in de reis die een gepersonaliseerd glas met gravure ondergaat. Vanaf het ontwerp naar het uiteindelijke hoogtepunt om de gravure als hoogtepunt te krijgen óf geven zodra het cadeau klaar is. Klaar om bij iedere slok dat het glas gebruikt wordt terug te denken aan een persoonlijke moment. Zandstraal techniek

Wij maken uitsluitend gebruik van de zandstraal techniek. Dit doen wij omdat dit zorgt voor een mooi én strak eindresultaat. De extra diepe gravure zorgt voor een mooi contrast waardoor de gravure éxtra scherp is. Ook komt dit de kwaliteit van de gravure ten goede. Ieder glas filmmasker wordt met de hand aangebracht om vervolgens gegraveerd te worden in een cabine. Het filmmasker dekt de delen af die gestraald mogen worden. En de niet afgedekte deken worden mat-wit gestraald. 

Hierdoor krijg jij uiteindelijk een prachtig eindresultaat. Namelijk een mooie, strakke én chique gravure. Diepte ontstaat door een mooi lichtspel tussen de lichtstralen en het glas. Dit is zowel bij een gewoon glas als bij een kristalglas het geval. Door de diepte komen afbeeldingen, logo's én teksten levensecht op het glas te staan. En beleef je iedere keer een persoonlijke herinnering als je het glas gebruikt. Daarom zijn wij er ook van overtuigd dat er niets zo speciaal is als een persoonlijk glasgraveren. Natuurlijk geheel naar smaak van de ontvanger: champagneglas graveren, wijnglas graveren óf bierglas graveren

Glasgraveren

Kwaliteit glasgraveren

Doordat de gravure in het glas zit is de gravure altijd blijvend. Kort gezegd is daar waar het glas gegraveerd is het toplaagje van het betreffende glas weggehaald. Alles om glasgraveren van de hoogste kwaliteit te laten zijn. Verder is het glas mat gestraald en kan je het gewoon eenvoudig in de vaatwasser schoonmaken. Dit alles natuurlijk zónder extra slijtage of vervaging. Wél kan het gebeuren dat de gravure door vet minder zichtbaar wordt. Maar, zodra het glas én de gravure ontvet wordt blaas je de gravure weer een nieuw leven in. Helemaal fris en als nieuw.

Naast de levensduur van glasgraveren zijn ook de mogelijkheden ongekend. Zo levert het zandstralen niet alleen een mooi én strak reslultaat op. Maar maken wij de gravure ook netjes digitaal op. Hierdoor kunnen de meeste afbeeldingen naar vector-afbeeldingen worden omgezet. Ook op een glasgraveren dus. Vanaf 0,25 millimeter lijndikte kan dit worden gezandstraald. Hierdoor kunnen de meest prachtige lettertypes, afbeeldingen én andere gravures met de nodige precisie worden tentoongesteld op een glas naar keuze. 

Beperkingen zandstralen

Natuurlijk kent ook zandstralen als glasgraveren zo zijn nadelen. De belangrijkste beperking hierin is de kleur. Zo wordt de gravure mat-wit en kunnen hier geen frisse, frivole of trendy kleuraccenten bij geplaatst worden. Dit komt doordat het glas vrijwel kleurloos is. Indien je een rood gekleurd glas zou hebben kan alleen een mat rode kleur ontstaan. Dit komt omdat het glas doorzichtig rood is. Naast kleur is de grootte van de gravure een andere beperking. Zo is dit afhankelijk van de grootte én vorm van het glas. Als vanzelfsprekend kan een gravure op een borrelglaasje níet zo groot zijn als op een bierpul. Ook wijnglazen zijn niet alleen rond maar ook bol. Hierdoor is het technisch onmogelijk om beneden het breedste gedeelte van de bolling te graveren.

Naast zandstralen is een laser graveermachine óók een mogelijkheid voor glasgraveren. Hierbij krijgt het glas de gravure door de hitte van een laser dat een puntje in het glas brandt. Deze lasergravures zijn ook blijvend maar hebben niet de diepte én strakke uitstraling die een gezandstraalde gravure met zich meebrengt. Zodra je dus voor glazen graveren wilt gaan ben je bij ons aan het spreekwoordelijk juiste adres.