Whiskyglas graveren

Laat een whiskyglas graveren door De Glasgraveur! We doen dat met liefde en plezier. Het zijn bijzondere glazen die wel heel herkenbaar zijn, zeker voor de échte liefhebbers. Met een persoonlijke gravure kun je jouw whiskyglas graveren naar wens. Kies een glas uit ons assortiment, stuur ons jouw ontwerp op en wij maken een voorstel. Wanneer dit akkoord is zullen wij aan de slag gaan met jouw persoonlijk gegraveerd glas. Hoogste tijd om aan de slag te gaan dus!

Alle prijzen zijn inclusief graveren en btw. Laat jouw whiskyglazen graveren door De Glasgraveur!

Overig assortiment

We hebben gewoon glas om te laten graveren, maar ook kristalglas. Behalve drinkglazen, hebben we ook verschillende snoeppotten en vazen in het assortiment. Maar ook graveren wij mooie porseleinen bekers.

Bekijk producten


Achtergrond van whisky

Whisky is al jaren lang een favoriet als het gaat om gedestilleerd. Er zijn echt heel veel whisky-destilleerderijen. Zoals je zou verwachten zijn er veel in Schotland, en uiteraard ook vrij veel in Ierland. Ook in de Verenigde Staten zijn er veel. Maar ook in Japan kunnen ze er wat van. Zelfs in Nederland en België zijn er verschillende whisky-destilleerderijen, terwijl wij juist van oudsher meer van de jenevers zijn. Whisky wordt dus overal gemaakt.

Whisky wordt veel gedronken uit zogenaamde "tumblers": je zou het kunnen vertalen naar "tuimelaars": het zijn de lage maar brede glazen met meestal een hele dikke bodem. Doordat tumblers relatief erg breed zijn kunnen er extra veel ijsblokjes bij. Iets wat bij de puristen "Not done" is, immers als de ijsblokjes smelten komt er water bij de whisky. Whisky's proeven doe je vooral met een nosing-glaasje. De naam zegt het eigenlijk al: bij de nosing-glaasjes ligt er veel nadruk op de geur.

Whiskyglas graveren

 

Whisky of whiskey?

Whisky of toch maar liever met een "e": whiskey.  In Schotland, en in Canada schrijven ze "whisky". De Ieren en Amerikanen schrijven de "e" erbij: "whiskey".

We graveren tumblers van kristal, maar we hebben ze ook van "gewoon" glas. Voor de connaisseurs, de ware whiskyliefhebbers, hebben we "nosing"-glaasjes. De Nosing-glazen zijn voor de fijnproevers. Laat dit whiskyglas graveren met je initialen, een titel, een monogram. Je favoriete symbool, of een foto. Het logo van je favoriete band. Of het refrein van je favoriete nummer van diezelfde band.

Whiskyglazen graveren we voor de directiekamer, voor de huiskamer, of voor de zolderkamer. Voor de studentenkamer, maar ook voor de jaarclub. Voor de studentenvereniging, maar ook voor de studievereniging.

Laat een "gewoon" whiskyglas graveren, of een luxe whiskeyglas van kristal.

Whiskyglazen graveren

 

Vanuit vroeger

Whisky draait om het distilleren van drank. Deze kunst is vroeger ontdekt door de Arabieren en kwam uiteindelijk terecht in Europa. In de Middeleeuwen trokken monniken rond die deze techniek overdroegen aan de bevolking waar ze terecht kwamen. Zo ook in Ierland en Schotland. Al snel werd een drank gedistilleerd met de naam whisky. Waar het eerst nog als geneesmiddel geldde, werd het later als echte drank erkend.

Het verhaal gaat dat de Ieren de techniek van distilleren over hebben gebracht aan de Schotten. Daar werd het stoken van whisky pas echt groot. Zo namen kolonisten uit Groot-Britannië, het was ondertussen al verspreid over het hele Verenigd Koninkrijk, het bijvoorbeeld mee naar de Verenigde Staten. Vandaar dat de benaming nog wel eens wisselend kan zijn.

Hedendaags is whisky overal ter wereld te kopen en wordt het ook overal gestookt en gerijpt. Ook uit landen zoals Japan en Nieuw-Zeeland komen nu hele goede en bekende whisky's. Wat is jouw favoriet? Wat jouw keuze ook is, drink jouw favoriet binnenkort uit een eigen gegraveerd glas. Laat jouw whiskyglas graveren door De Glasgraveur!

Neem contact op

Is een whiskyglas graveren toch nét even niet waar je naar op zoek bent? Geen probleem. Wij helpen je graag met het vervolgen van je zoektocht. Zo bieden wij een uitgebreid assortiment van glazen graveren aan. 

Neem ook vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.