Bijzondere wijnglazen

Ga voor bijzondere wijnglazen met een persoonlijke gravure om een bijzondere gelegenheid te bezegelen. Afhankelijk van de wijnsoort verschilt het type glas. Rode wijn vraagt om een grotere en bredere kelk omdat zuurstof hiervoor belangrijk is. Witte wijn en rosé mogen juist in een smaller vallend glas geschonken worden. Zo blijven de alcoholische dranken lekker koel. Voor ieder glas hebben wij dus een selectie van de mooiste wijnglazen voor iedere wijnsoort.

Overig assortiment

We hebben gewoon glas om te laten graveren, maar ook kristalglas. Behalve drinkglazen, hebben we ook verschillende snoeppotten en vazen in het assortiment. Maar ook graveren wij mooie porseleinen bekers.

Bekijk producten


Wijnglazen

Een goede set wijnglazen mag volgens ons niet ontbreken in een keukenkastje. Geniet elke dag van een glaasje wijn of haal de bijzondere wijnglazen tevoorschijn bij bijzondere gelegenheden. Volgens ons verdient een lekkere wijn ook een mooi glas. Onze uitgebreide selectie glazen heeft onder anderen rode en witte wijnglazen. Ook hoogwaardige wijnglazen van kristalglas geven een éxtra luxe en verfijnd gevoel.

Waar wijn vaak gedronken wordt tijdens bijzondere omstandigheden, is het ook logisch dat één enkel wijnglas vaak niet volstaat. Daarom bieden wij ook verschillende sets aan in de webshop. Variërend tussen een aantal delige sets. Ook is het hartstikke handig voor tijdens een verjaardag of een klein feestje. Ook is het dan zo chique om iedereen te voorzien van hetzelfde glas wijn. Wij zorgen ervoor dat de wijnglazen nog nét wat unieker zijn met een persoonlijke gravure op maat.

Bijzondere wijnglazen

Ga voor het juiste wijnglas

Bijna iedereen heeft wel wijnglazen in huis: doorgaans valt dit onder te verdelen in twee soorten. Witte- en rode wijnglazen. Waar al kort benoemd is dat deze in vorm verschillen is dit speciaal ontworpen om bepaalde aroma's naar boven te laten komen. Rode wijnglazen zijn groot, kennen een bollige vorm en worden tot ongeveer één derde van het glas (de bolling) gevuld. Witte wijn of champagne wordt dan weer vaak koud gedronken. Hier past een smaller glas bij met een kleinere opening om het langer koud te houden en de geur beter te concentreren.

Naast dat dit verschilt per wijnsoort is het ook afhankelijk van de druivensoort. Het specifieke karakter van een druif bepaald dan ook wat het ultieme wijnglas hiervoor is. Omdat er veel verschillende druivensoorten zijn is het dan ook geen verrassing dat er veel bijzondere wijnglazen in omloop zijn. Ook is het hierdoor natuurlijk logisch dat de meeste mensen universele glazen gebruiken voor rode en witte wijn. Zo is het niet haalbaar om voor iedere druivensoort een ander soort wijnglas aan te schaffen.

Wijnglas graveren

Nadat tussen de bijzondere wijnglazen een keuze is gemaakt kan deze nog voorzien worden van een persoonlijke touch. Zo verzorgen wij een wijnglas graveren om het wijnglas te voorzien van een persoonlijke boodschap op maat. Ga na wie de ontvanger is, ontwerp een persoonlijke boodschap én bestel je bijzondere wijnglas bij De Glasgraveur. Kies een persoonlijke tekst of ga voor een foto op glas graveren. Houd hierbij in gedachte dat het een onvergetelijk cadeau is dat je bij iedere slok terugbrengt naar dit unieke moment!

Bijzondere wijnglazen graveren tóch niet wat je zoekt? Bekijk dan eens onderstaande pagina's om je verder te laten inspireren.