Snelle verzending; Binnen 4 werkdagen. Van maandag tot vrijdag telefonisch te bereiken van 9.00 tot 17.00. Wij maken (ge)schenken persoonlijk!

 

Over glasgraveren

Hoe graveren wij uw glas?

De Glasgraveur gebruikt voornamelijk zandstraal techniek. Dit geeft een mooi en luxe resultaat. Glasgraveren door zandstralen geeft een diepe gravure en bied veel ontwerp mogelijkheden.

 

 Zandstralen van glas

Hoe werkt zandstralen van glas?

Bij zandstralen wordt voor ieder glas een filmmasker met de hand aangebracht wat vervolgens wordt gezandstraald in een cabine. Het filmmasker dekt de delen af die niet gestraald mogen worden  terwijl de niet afgedekte delen mat wit gestraald worden. Het resultaat is een mooi strak en chique gravure.

 

Is de gravure blijvend?

Absoluut! Het glas is mat gestraald en kan gewoon in de vaatwasser. De gravure zal niet slijten of vervagen.

 

Hoe gedetailleerd kan mijn ontwerp zijn?

Zandstralen kan hele strakke resultaten opleveren. Het ontwerpen van de filmmaskers gebeurt op de computer met grafische programma’s zodat het meeste wat naar een zwart-wit afbeelding omgezet kan worden ook op een glas gestraald kan worden. Lijndiktes vanaf 0,2mm kunnen worden gezandstraald.

 

Zijn er beperkingen met graveren?

De belangrijkste beperking is kleur. Een gegraveerd glas is heel elegant maar de enige kleur die de gravure krijgt is mat wit. Juist hierom komen afbeeldingen het beste tot zijn recht als deze zonder schaduw zijn.

 

Waarom gebruiken wij geen laser-graveer machine?

Bij laser gravure krijgt een glas zijn gravure door de hitte van de laser die op het glas gericht is. Lasergravures zijn ook blijvend maar hebben niet de diepte en strakke uitstraling van een gezandstraalde gravure.